arrow_drop_up arrow_drop_down

Re-Integratie Diensten

Hoe geven we richting aan de re-integratie? 

Eenvoudig, snel en duidelijk >>


De re-integratie start met het richtingsonderzoek

Het richtingsonderzoek is het begin van een re-integratietraject. Het is tevens de start van het Persoonlijk Re-IntegratiePlan. 

Het is dus de start van een re-integratie traject spoor 1, re-integratie spoor 2 en re-integratie spoor 3. 

De investering voor een richtingsonderzoek bedraagt slechts € 395,- ex btw. 

Na het richtingsonderzoek is duidelijk hoe zowel de re-integratie doelen als ook de persoonlijke- en zakelijke doelen gerealiseerd kunnen worden. 

Er volgt een rapportage met een advies welke re-integratiespoor het beste past, spoor 1,2 of 3. 

Zo ontstaat er een overzichtelijk plan en weet zowel de werkgever als medewerker hoe de toekomst het beste ingevuld kan worden. 

Re-Integratie spoor 1

De begeleiding voor re-integratie spoor 1 is vooral een coachtraject in werkplezier, loopbaan en balans werk-prive. 

Het gaat over keuzes maken, leiderschap en het verhogen van weerbaarheid en veerkracht om een functie bij de huidige werkgever te kunnen blijven uitvoeren. 

We helpen de medewerker om grenzen aan te geven, duidelijk te communiceren en samenwerken zodat deze met plezier duurzaam blijft werken op de werkplek die goed past. 

De basis voor dit traject is het programma Mijn Persoonlijk Re-Integratie Plan.

Re-Integratie spoor 2

In het algemeen is het arbeidsdeskundig onderzoek de initiator van het re-integratie spoor 2 onderzoek. We nemen de informatie uit het arbeidsdeskundig onderzoek mee, maar kijken vooral ook naar de talenten en mogelijkheden die de medewerker heeft. We laten ons niet leiden door beperkingen, maar juist door motivatie en gedrevenheid. Na de analyse fase adviseren we of het traject voorzetten met een sollicitatieproces naar de WIA aanvraag toe of dat een arbeidscontractovername tot de mogelijkheden behoort.

Re-Integratie spoor 3

We gaan nu echt een succes maken van het re-integratie traject middels een zogenaamd Nu Van Werk Naar Werk traject. Dit onderzoek start als de intentie is uitgesproken dat een arbeidscontractovername tot de serieuze mogelijkheden behoort. Naast het persoonlijk re-integratieplan, de analyse uit het spoor 2 onderzoek, onderzoeken we tevens de financiele haalbaarheid. Zowel qua investering als qua mogelijkheden om een verdienmodel te ontwikkelen voor de medewerker. Het is de ultieme manier van re-integreren. 

Re-integreren in maatwerk. Re-integeren is mensenwerk.

We maken gebruik van cookies.